Profesor J. Haker, predsednik Nemačke akademije nauka, održaće javno predavanje pod nazivom „Nauka u međunarodnoj saradnji i potencijal Berlinskog procesa” u sredu, 18. jula, u 11.30, u Svečanoj sali SANU.

Opširnije...

Obaveštavamo vas da će prof. dr Sofija Stefanović (Institut Biosens, Novi Sad/Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu) u ponedeljak, 21. maja od 19h održati predavanje pod nazivom “Čovekova evolucija i rađanje: zbog čega je porođaj težak i rizičan?” u prostorijama Muzeja nauke i tehnike.

Opširnije...

Obaveštavamo vas da će Rozalind Gilis (Univerzitet u Kilu, Nemačka) održati predavanje pod nazivom  "Early Neolithic ruminant herd management: perspectives from age-at-death and stable isotopic analysis" u svečanoj sali "Dragoslav Srejović", u ponedeljak, 21. maja 2018. godine, u 14 časova. 

Opširnije...

Ciklus predavanja "Detinjstvo u praistoriji", istraživača i saradnika ERC BIRTH projekta i Laboratorije za bioarheologiju, biće održan tokom maja meseca u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Opširnije...

U sredu 25. aprila u 12 h, u svecanoj sali Filozofskog fakulteta "Dragoslav Srejović" održaće se odbrana doktorske disertacije Jelene Bulatović "Arheozoološki aspekti društvenih i kulturnih promena na centralnom Balkanu u petom milenijumu pre nove ere".

Opširnije...