U sredu 25. aprila u 12 h, u svecanoj sali Filozofskog fakulteta "Dragoslav Srejović" održaće se odbrana doktorske disertacije Jelene Bulatović "Arheozoološki aspekti društvenih i kulturnih promena na centralnom Balkanu u petom milenijumu pre nove ere".

Opširnije...

U periodu od 19. do 24. marta 2018. godine biće održana Prolećna škola arheologije (Arheološko nasleđe Podunavlja: između Panonije i Balkana), namenjena studentima osnovnih, master i doktorskih studija arheologije i srodnih disciplina, koju organizuje Centar za istorijska istraživanja, Odsek za istoriju, FIlozofski fakultet Novi Sad u saradnji sa Centrom za istraživanja Dunavskog regiona (Novi Sad). 

Opširnije...

U petak, 8.decembra, sa početkom u 12 časova, u svečanoj sali “Dragoslav Srejović” (108), održaće se interni skup Odeljenja za arheologiju pod nazivom "Repetitio archaeologiae" - predstavljanje radova nastavnika i istraživača Odeljenja za arheologiju izloženih na naučnim skupovima održanim u inostranstvu u prethodnom periodu (2017. godina).

Opširnije...

U petak, 29. septembra, Jelena Marković uspešno je odbranila svoj master rad pod nazivom "Zdravstveni status stanovnika srednjovekovnog naselja Vinča - Belo brdo".

Opširnije...

Laboratorija za bioarheologiju vas poziva da u utorak, 03. oktobra u 13h u svečanoj sali "Dragoslav Srejović" na Filozofskom fakultetu u Beogradu, prisustvujete predavanju prof. dr Jaromira Beneša (Južnočeški unverzitet u Češkim Budejovicama) „Environmental Archaeology at University of South Bohemia, České Budĕjovice: Projects, Results, Prospects“.

Opširnije...