• 2.jpg
  • 4.jpg
  • 1.jpg
  • 3.jpg

Gradski muzej Sombor 2018.godine obeležava 135 godina od osnivanja, od početka rada Istorijskog društva Bač-bodroške županije, koje je ostavilo bogato nasleđe da ga čuvamo i unapređujemo. Povodom ovog značajnog jubileja u muzeju će 25. oktobra u 18 časova biti otvorena izložba „SO-ARHEO 2012“ .

Opširnije...

Institut za fiziku u okviru inicijative Nauka kroz priče organizovaće naučno-popularne tribine koje će se održavati u Velikoj sali SKC jednom mesečno. U četvrak 18. oktobra od 19 časova tema o kojoj će se govoriti i razmšljati je "Ko su gospodari vremena?". Da li fizičari danas drugačije shvataju vreme nego u prošlosti? Šta je vreme u filozofiji? Da li je vreme samo psihološka iluzija, šta je njegova topologija, šta metrika i kako gledamo u prošlost i u budućnost? Šta je vreme u modernoj nauci? Šta je vreme za vas?

Opširnije...

U četvrtak, 11.10. u 13h u učionici br. 409 na Filozofskom fakultetu održaće se odbrana master rada Dimitrija Markovića pod nazivom "Ekonomija naselja na lokalitetu Rit i potencijal snabdevanja Viminacijuma: arheozoološki pristup".